a) a high consumption of non-refined grains, legumes, nuts, fruits and vegetables;穀類・レジューム・ナッツ・果物・野菜を高摂取
b) a relatively high-fat consumption ( even gr eater than 40 percent of total ener gy intake) most ly from MUFA(多価不飽和脂肪酸) , which accounts for 20 percent or more of the total energy intake; 全カロリー摂取の20%以上の多価不飽和脂肪酸、全エネルギー摂取40%を超えるような高脂肪食
c) olive oil used to cook and for dressing salads is the principal source of fat; 脂肪の主体はオリーブオイルで、調理・ドレッシングに用いる
d) fish consumption is moderate to high; 魚摂取は中等度から高摂取
e) poultry and dairy products (usually as yogurt or cheese) are consumed in moderate to small amounts; 家禽類・乳製品(通常、ヨーグルト、チーズ)は中等から少量
f) a low consumpt ion of red meats, processed meats or meat products; レッドミート・加工肉・肉製品摂取は少なく
g) a moderate alcohol intake, usually in the form of red wine consumed with meals;アルコール摂取は中等度で、赤ワイン・肉と共にが多い ( Trichopoulou, 1995).~
Mediterranean diet もまた開発途上にあり ・・・ 「健康日本21」運動で失敗に終わった日本の次の食事施策は?
http://kaigyoi.blogspot.jp/2013/04/mediterranean-diet.html
低炭水化物・地中海式ダイエットは、通常の低脂肪食に比べ、2型糖尿病患者で、治療薬必要性や寛解導入を多くもたらす
The Effects of a Mediterranean Diet on Need for Diabetes Drugs and Remission of Newly Diagnosed Type 2 Diabetes: Follow-up of a Randomized Trial
Katherine Esposito1, et. al.
Published online before print April 10, 2014, doi: 10.2337/dc13-2899
Diabetes Care April 10, 2014
オリジナルには、2群トライアルデザイン、過体重・中年男女・新規2型糖尿病発症例を
・低炭水化物地中海ダイエット(LCMD、 n=108)と、低脂肪食(n=107)にランダム割り付け
・4年後、糖尿病薬なしの被験者ではさらにプライマリエンドポイント(糖尿病薬必要性)まで;糖尿病寛解(部分、完全);体重、血糖コントロール、心血管リスク要素も評価。
結果 プライマリエンドポイント到達は全登録者で総数フォローアップ
低脂肪食 6.1年間、LCMD 8.1年(生存期間中央値 2.8年(95% CI 2.4–3.2)、4.8年(4.3–5.2))
総フォローアップ期間非補正ハザード比 0.68
(0.50–0.89; P < 0.001)
LCMD被験者は、寛解(部分、完全)経験しやすい。
LCMD:初年 14.7%
(13.0–16.5%)、6年間 5.0%
(4.4–5.6%)
低脂肪食:初年 4.1% (3.1–5.0%) 、0%
CONCLUSIONS In patients with newly diagnosed type 2 diabetes, an LCMD resulted in a greater reduction of HbA1c levels, higher rate of diabetes remission, and delayed need for diabetes medication compared with a low-fat diet.
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