米国式ランチ方式の給食の話・・・
Photographs in Lunch Tray Compartments and Vegetable Consumption Among Children in Elementary School Cafeterias
JAMA. Published online February 1, 2012.
Amount of Vegetables Taken and Consumed During Lunch at an Elementary School Cafeteria
介入により
green bean 6.3% (42/666) → 14.8%(42/666) へ増加 (z = 5.04, P < .001),
ニンジン 11.6% (77/666) → 36.8% (238/647) (z = 10.70, P < .001)
green bean量は対照日と介入日で差は認めない (mean of 19.0 g vs 19.1 g; t136 = 0.08, P = .93).
全体的には、介入で、生徒あたりの有意なgreen bean摂取量増加 (mean of 1.2 g → 2.8 g; t1311 = 38.00, P < .001)
ニンジン対照日において介入日より有意に摂取増加、対照日 (mean of 31.0 g) vs 介入日(mean of 27.1 g; t313 = 5.28, P < .001)
介入は、全体的に、生徒あたりニンジン摂取量全体で増加 ( mean of 3.6 g → 10.0 g; t1311 = 87.18, P < .001)
0 件のコメント:
コメントを投稿