FODMAPs (Fermentable, Oligo-, Di-, Monosaccharides, And Polyols)
- See more at: http://www.jwatch.org/na33303/2014/01/28/are-dietary-fodmaps-cause-irritable-bowel-syndrome?query=etoc_jwgenmed#sthash.rwfKbDL0.dpuf
The Low FODMAP Diet
(FODMAP=Fermentable Oligo-Di-Monosaccharides and Polyols)
http://stanfordhospital.org/digestivehealth/nutrition/DH-Low-FODMAP-Diet-Handout.pdf
The FODMAPs in the diet are:
- Fructose (fruits, honey, high fructose corn syrup (HFCS), etc)
- Lactose (dairy)
- Fructans (wheat, onion, garlic, etc)(fructans are also known as inulin)
- Galactans (beans, lentils, legumes such as soy, etc)
- Polyols (sweeteners containing sorbitol,mannitol, xylitol, maltitol, stone fruits such as avocado, apricots, cherries, nectarines, peaches, plums, etc)
これらの食品は、過剰摂取で、浸透圧が高く、消化・吸収されず、腸内細菌により発酵される。
A diet low in FODMAPs reduces symptoms of irritable bowel syndrome. Gastroenterology 2014 Jan; 146:67
IBS患者で、低FODMAPs食では、包括的胃腸症状スコア低下( 22.8 ; 95% 信頼区間[CI], 16.7 - 28.8 mm vs オーストラリア食 44.9; 95% CI, 36.6 - 53.1 mm ; p < 0.01)、患者習慣食に比べても低下。
IBS患者では、low-FODMAP食で、Bloating(鼓腸)、 pain(腹痛)、 passage of wind(おなら) とも対照より減少。
low-FODMAP食の間は、IBSサブタイプ全てで、便通満足度持続性が、高い。しかし、下痢主体IBSは便回数や、 King's Stool Chart score変化した。
対照化交叉試験にて、low-FODMAP食は効果的に機能的胃腸症状を改善する。
高品質エビデンスが示された。
Clinical Trial number: ACTRN12612001185853.
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